Home / Skandal / “Abortirala sam pred porođaj, molim vas, shvatite”

“Abortirala sam pred porođaj, molim vas, shvatite”

Jedna mama iz SAD otvorila je dušu i objasnila zašto je morala da abortira u trenutku kada je nosila blizance.

Tokom poslednje debate između Donalda Trampa i Hilari Klinton, Tramp se osvrnuo na problematiku sa abortusima u kasnom stadijumu trudnoće i rekao da je to nedopustivo.

Tada je reagovala Alison Drejper iz Jute koja je abortirala kada joj je bilo 40 godina. Objasnila je da je morala to da uradi, a njena objava na Fejsbuku do sada je podeljena skoro 150 hiljada puta.

– Jedan od blizanaca koje sam nosila bio je mrtav, a drugi je imao rascep kičmene moždine. Bio je u toliko teškom stanju da mu se mozak razvio izvan glave. Nije bilo šanse da preživi, a nije moglo da ga spase ni nekakvo medicinsko čudo. Naši snovi bili su srušeni. Imala sam 40 godina i znala sam da više neću moći da rađam – počela je priču Alison.

Dok je čekala odluku etičkog komiteta da li je njen slučaj opravdan ili ne, satima je ležala na bolničkom podu histerično vrišteći.

loading…

– Zdravlje mi je bilo ugroženo zbog mrtvog fetusa. Suprug i ja smo se konsultovali i sa biskupom koji nam je rekao da uradimo ono što moramo. Podsetio me je da imam još šestoro dece kojima je potrebna majka – rekla je ona.

– Abortus je bio užasan iako je sve urađeno kako treba. Carskim rezom su izvadili fetuse, a beba koja je bila živa ubrzo je umrla. Čak je i lekaru koji je uradio zahvat sve bilo užasno. Posle toga sam godinama patila od posttraumatskog stresa – dodala je Alison.

Ona je u nastavku teksta apelovala na sve sugrađane da glasaju za onog kandidata koji ljudima pruža pravo na slobodu bilo kakve vrste, pa i na abortus.

Njena objava na Fejsbuku brzinom munje se raširila tom društvenom mrežom, a korisnici su joj uglavnom pružali podršku zbog najteže odluke koju je morala da donese u životu.

AUTOR: MILOŠ LJUNA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *