Home / Vijesti i Svijet / BUJICE U VRŠCU ODNELE DVA ŽIVOTA Deca zapomagala u školi, vadili smo ih kroz prozor!

BUJICE U VRŠCU ODNELE DVA ŽIVOTA Deca zapomagala u školi, vadili smo ih kroz prozor!

Dvoje ljudi stradalo je u bujičnim poplavama koje su u sredu uveče zahvatile sela Uljma i Šušare kod Vršca, a u obližnjoj školi voda je dostigla visinu od čak pola metra!

Poplava u Vršcu

Poplava u Vršcu, Foto: Facebook/Weather2Umbrella

– Bilo je pola metra vode u školi. Deca su bila u panici i vrištala su. Na traktorima smo ih izvozili na sigurno – opisuje Nenad Đokić dramu koja se odvijala u Uljmi.

Njegova radnja je i odmah pored kuće Slavne Marinkov koja je izgubila život u polavi.

– Rekao sam joj da sačeka i da ću je izvući. Međutim, kada sam izašao, video sam jednu komšinicu kako se drži za vrata od kapije, voda ju

Meštani se plaše zaraze

U bujici koja je poharala vršačka sela stradala je i stoka. Meštani se pored toga što su pretrpeli veliku materijalnu štetu plaše i zaraze.

– Od šest svinja samo mi je jedna ostala. Stradala mi je živina, ne znam šta ću… Po dvorištu imam i mrtve mačke. Plašim se da će se neka zaraza pojaviti – kaže jedan od meštana.

U barama su se pojavile i brojne pijavice, a jedan meštanin tvrdi da je u kući video i zmiju.

je umalo odnela. Izvukao kroz prozor njeno dvogodišnje dete i tek tada sam video Slavnu u vodi. Nas četvorica smo požurili do nje, ali je bilo kasno – priča Nenad.

Slavna je bila slabo pokretna i uz pomoć hodalice pokušala je da se spase.

– Tog popodneva majka me je pozvala telefonom i rekla da su ulice pune vode. Rekla sam joj da se smiri i da sa sinom krećem po nju – priča ćerka Stevanka.

Dok je putovala, javili su joj da su majku, koja je izašla iz kuće, izvukli iz bujice.

– Tek kada sam stigla, rekli su mi da se utopila. I dalje ne mogu da verujem da je tako završila… – jecajući priča Stevanka.

– Prošlog petka sam joj donela muškatle. Sada više nema ni nje ni cveća.

Tragedija je zadesila i dom Borivoja Omorca (50), koji je umro najverovatnije od infarkta prouzrokovanog stresom i šokom.

– Kiša je padala neverovatnom silinom. Sa sinom Petrom (22) otišla sam u školu po malog Nemanju (12). Petar ga je na ramenima nosio kući. Kada smo došli, voda je već prodrla u kuću. Borivoje i ja smo odmah iznosili stvari iz kuhinje, pustili smo svinje i živinu… Ceo dan smo radili, ali se on dobro osećao – priča njegova supruga Vesna za Kurir.

Oko 22.30 su legli. Probudili su ih spasioci koji su kamionom došli da ih evakuišu.

– Borivoje je bio pospan. Pretpostavljam da se uplašio. Naročito kad je video kako najmlađe dete kroz prozor prebacuju u kamion. Imao je tri bajpasa, a pre nekoliko meseci imao je još jednu operaciju. Za njega je sve ovo bio stres. Čim je ušao u kamion, uhvatio je starijeg sina za ruku, tri puta uzdahnuo i umro. Kuća mi je uništena, od četiri svinje samo je jedna ostala, bašta mi je propala… Sve je u mulju. A što je najgore od svega, izgubila sam muža, koji mi je bio oslonac. Ceo život mi se promenio za samo sat vremena.

alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *