Home / Ispovijesti / Ispovest čoveka koji je našao malu Safi (8) u Mančesteru: Plakala je i tržila mamu, a onda UMRLA!

Ispovest čoveka koji je našao malu Safi (8) u Mančesteru: Plakala je i tržila mamu, a onda UMRLA!

– Bila je samo mala devojčica na samrti koja je tražila svoju mamu. Bilo je poražavajuće- reči su kojima je Pol Rejd počeo proču o poslednjim trenucima koje je proveo sa Safi Rouz Rusos, najmlađom žrtvom masakra u Mančesteru.

 

Pol, inače vozač viljuškara, i sam je bio na kobnom koncertu, ali nije povređen. Kada je bomba eksplodirala već je napustio arenu i krenuo kući, ali istog trenutka kada je čuo eksploziju vratio se nazad, jer kako je rekao britanskim medijima, “prosto je znao da je teroristički napad”.

Погледај слику на Твитеру

Safi Rouz Rusos bila je jedna od osmoro dece koja je stradala u eksploziji ispred Arene. U trenutku kada je Salman Abedi aktivirao bombu, bila je blizu foajea sa majkom i sestrom koje su je dovele na koncert.

Safi je u eksploziji teško povređena, ali kada je Pol pronašao i dalje je bila živa. Pol je uzeo je u naručje da bi je smirio u haosu koji je vladao u areni. Uspaničena devojčica plakala je i dozivala mamu.

– Pitala je gde je njena mama. Rekao sam joj da se ne brine i da ćemo je brzo pronaći. “Ne brini se, rešićemo sve. Bićeš dobro – tešio ju je.

Povrede koje je dobila bile su tako teške da bi bilo pravo čudo da je preživela. Kako je Pol objasnio, noge su joj bile raskomadane i “imala je rupu iznad kuka iz koje nije krvarila i veliku povredu na glavi.

Policajci su mu pomogli da od reklame napravi nosila i iznese devojčicu do ambulantnih kola. Nažalost, Safi nije priživela. Umrla je u bolnici od težine povreda, koje joj je bomba nanela i postala najmlađa žrtva Salmana Abedija.

srbijadanas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *